Kik lehetnek a befutók április 8-án? – pollo.hu


Sokan latolgatják ki a legesélyesebb az április 8-i országgyűlési választáson. A baloldal megosztottsága miatt a legerősebb kormányváltó erőnek a Jobbik tűnik, már ha a kormányváltás bekövetkezik, és a Fideszt sikerül letaszítani a dobogó legfelső fokáról.

Biztosat természetesen csak a választások után mondhatunk. A részvételi arányt magasra becsülik. Április 8-a előtt próbálják az emberek kideríteni kik is lehetnek befutók az országos listán, és az egyéni választókerületekben egyaránt. A kíváncsiságunk kielégítése érdekében, de a szavazási taktikát tekintve sem utolsó szempont az ilyesfajta utánajárás, kutatás. A pollo.hu weboldalon található felmérés azzal a céllal született, hogy bárki elmondhassa – természetes név nélkül – melyik pártra, körzetében pedig melyik jelöltre fog szavazni, és megnézhesse, mások kire szavaznának. Ennek segítségével pedig kaphat – még ha nem is egy kőbevésett – képet az országról és a választókerületekről. E cikk keletkezésének idejéig több mint 56 ezer ember vett részt a felmérésben. Az országos listán a Jobbik vezet 38,5 %-kal, a második az MSZP-Párbeszéd 13,6 % százalékkal, a Fidesz-KDNP pedig a dobogó harmadik fokán áll a maga 12,5 %-ával. Őket követi az LMP, a DK, és a Momentum.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg ezt a weboldalt és töltse ki a rövid kérdőívet, majd tájékozódjon arról, hogy az ott rendelkezésre álló adatok szerint hogyan alakulna a politikai élet április 8-a után országos, és választókerületi szinten. Persze erre a felmérésre nem kell egyértelmű jövendölésként tekinteni, de minél több emberhez jut el, annál pontosabb képet kaphatunk a hazánkban kialakult politikai állásfoglalásról.

Hozzászólások